Fakturering är lätt i Trinax Tid & Projekt


Fakturaunderlag

Allt du behöver finns framför näsan på dig hela tiden.


Skapa fakturan

Välj och vraka bland dina poster med några klick.


Skicka smidigt

Utskrift, e-post, e-faktura eller sälj via Euro Finans.

När du som företagare säljer tjänster eller varor till en kund landar det arbetet förhoppningsvis i en faktura som kunden betalar. Det kan låta enkelt. Och med rätt verktyg är det det.


Fakturera är givetvis nödvändigt, men kan ibland kännas jobbigt, krångligt och tidskrävande. Och det är inte utan att det finns en hel del hinder som måste passeras på vägen till enkel fakturering. Tidrapporter från dina anställda ska samlas in, utlägg får inte missas, leverantörsfakturor och material måste knytas till rätt projekt och du kanske har betalningsplaner som du behöver ta hänsyn till.

Mitt i allt kan det vara lätt att tappa kontrollen över rapportering och uppföljning av projektet vilket ökar risken att det missas dyrbara timmar och produkter när det är dags att sammanställa din faktura. Detsamma gäller inkomna leverantörsfakturor, med eller utan påslag, och bilagor som ska kopplas till ditt projekt. Det gäller att ha ordning på torpet och tungan rätt i mun hela vägen för att få rätt betalt i slutet av månaden.

Fakturaunderlag på nolltid

Vi spolar tillbaka bandet och slänger in ett projektverktyg i mixen. Tänk att alla underlag du behöver magiskt dyker upp framför dig när det är dags att fakturera. Alltså alla tidrapporter, produkter, leverantörsfakturor, utlägg och annat som ni hanterar i ett projekt bara finns där.

Det är nämligen så att medan ni arbetar i ett projekt samlar verktyget ihop det ni gör i bakgrunden för att det ska vara så enkelt som möjligt att skapa en faktura. Du är därmed alltid bara några klick från ett färdigt fakturaunderlag och med eller utan finjusteringar är fakturan sedan redo att lämna boet.

Fakturering i Trinax Tid & Projekt

Med Trinax Tid & Projekt sparar du mängder med tid och energi som annars slukas glupskt av faktureringsarbetet. När allt du behöver är på rätt plats när du behöver det tar det inte många minuter att få iväg månadens fakturor.

Boka demo

 


 

En faktura blir till

I översikten över ditt fakturaunderlag ser du snabbt vilka poster som inte är fakturerade i ditt projekt. Här kan du välja vad du vill ha med dig till din faktura, från offert och timmar till utlägg och produkter.

Timmar och material

Du får en tydlig överblick över arbetad tid, förbrukat material och produkter som hittills är inrapporterat på projektet. Här väljer du om du vill ha med allt eller enstaka delar till fakturan.

Timmar och material  
Leverantörsfakturor och utlägg

Leverantörsfakturor och utlägg

Har du kopplat leverantörsfakturor till projektet hittar du även de här och kan, med eller utan påslag, plocka med en eller flera till din faktura. Detsamma gäller eventuella utlägg ni gjort.

EDI-ordrar

Använder ni er av vår EDI-koppling till era grossister syns de, för projektet aktuella, produkterna i din översikt och är bara ett fåtal klick från att hamna på din faktura.

EDI-ordrar  
En snygg faktura

En snygg faktura

Du kan göra en mängd val för att landa i en faktura som ser ut precis som du önskar. Du kan välja hur detaljerad du vill att den ska vara och om raderna ska grupperas, du kan justera marginal på EDI-produkter och addera eventuell rabatt och du kan bifoga texter och bilagor smidigt.

Dags att skicka!

Så snart fakturan innehåller alla poster du önskar och du är nöjd med hur den ser ut är det dags att skicka den till din kund. Detta kan du göra genom att skriva ut den och lägga den på lådan, maila den, skicka den som e-faktura eller sälja den via Euro Finans. Välj det som passar dig och din kund och fira att projektet nu är fakturerat!

Dags att skicka  

Bokför med ett klick

En koppling mellan Trinax Tid & Projekt och ditt bokföringssystem, exempelvis Visma eller Fortnox, gör det enkla ännu enklare och du kan bokföra dina fakturor med ett klick. Läs mer om våra integrationer här.

Nyfiken på mer?

Fakturering ingår i Trinax Tid & Projekt från start. Är du sugen på att spara dig och ditt företag ännu mer tid kan vi tipsa om våra tillval och integrationer, som var och en för sig eller tillsammans frigör timmar varje månad, i alla era projekt.

Se alla våra tillval