Projektplanering är precis vad det låter som, planering av projekt, och innefattar allt som behöver göras från start till mål för ett framgångsrikt projekt.

Ju större projekt och fler inblandade, desto viktigare är planeringen. Men även i de mindre projekten kan en väl utförd planering vara skillnaden mellan röda och svarta siffror. Och många bäckar små blir ju som bekant en hel del vatten, eller vinst.

Börja med målet

Börja med målet

Att definiera projektets mål brukar vara lätt. Har kunden beställt ett nyckelfärdigt hus är det helt enkelt det som är målet. För att nå dit är det ett antal moment som behöver genomföras. Genom att visuellt placera ut dem, med start- och slutdatum, i ett schema får du en snabb överblick över projektets tidsplan och säkerställer att inget missas.

Tänk efter före

Några moment kanske består av flera delmoment eller kräver underentreprenörer, andra moment är beroende av varandra för att projektet ska komma vidare. Du har säkerligen moment som kräver att material levereras vid rätt tid och till rätt plats? Moment som måste utföras av viss personal? In med allt i planeringen! Och glöm inte att ta höjd för eventuella ändringar och förseningar som kan dyka upp.

Tankekarta

Rätt betalt

Få rätt betalt

Budgeten då? För att den ska hållas behöver du såklart ha koll, från första beställningen till sista fakturan. Material, maskiner, personal och underentreprenörer. Är allt med från början minimerar du risken att timmar, skruv eller resor missas att faktureras.

Tydligt för alla

Oavsett om ni ska bygga ett stort lager, en liten altan eller något mitt emellan blir allt så mycket enklare med bra planering. Du har stenkoll innan och under arbetet, alla vet vad de ska göra och när, och delar du planen med kunden kan du spara mycket tid på nyfikna frågor.

Projekttilldelning

Dela projektplanen

Dela projektplanen

Planeringen är som mest effektiv när alla har samma information och förväntningar och kan följa med på sitt håll. Det löser du enklast genom att sköta planeringen med hjälp av ett digitalt projekthanteringssystem. I Trinax Tid & Projekt finns allt du behöver för att planera dina jobb och tillsammans med den smidiga tidrapporteringen håller du dig uppdaterad i alla dina projekt, hela vägen från offert till faktura.

Projektplanering i Trinax Tid & Projekt

I vårt projektplaneringsverktyg Trinax Tid & Projekt planerar du enkelt in vad dina anställda ska göra, var och när. Du får en tydlig projektplan som underlättar kommunikationen både internt och externt.

Boka demo

 

Planera projekten

Planeringskalendern ger dig en snabb överblick över vilka projekt dina anställda ska jobba med nu och framöver, och du kan lätt växla mellan vecko-, månads-, och tremånadersvy. Planeringskalendern har även en TV-vy som inte helt oväntat gör sig riktigt bra på tv:n i fikarummet.

Planera projekten

Planera momenten  

Planera momenten

Med hjälp av tillvalet Tidplan får du full koll på projektens alla aktiviteter och moment från start till mål, hur ni ligger till och vad som är kvar att göras. Använd de olika färgerna för att göra det ännu tydligare och koppla moment som är beroende av varandra. Addera undermoment och dela den färdiga tidplanen med kunden eller till en tv på kontoret. Dyker det upp ändringar eller frånvaro kan du lätt justera start- och slutdatum för de moment som påverkas. Finns det beroende moment flyttas de automatiskt med i schemat.

Spara mer tid med våra tillval

Trinax Tid & Projekt är mycket mer än bara en app för byggprojekt. Du kan finslipa projektverktyget efter ditt företags behov med hjälp av våra tillval. Ta en titt på sidan där vi samlat dem alla.

Paket & priser