Kunden för stunden: LAN Bygg

Sagan om LAN Bygg börjar som så många andra med det var en gång. Den här gången är däremot lagd av proffs, huggen ur saltstänkt bohusgranit, och ringlar sig fram från 2016 till idag och vidare mot horisonten. Huvudrollsinnehavarna var från början tre till antalet. Idag har de passerat tjugo och har inga planer på att sakta ner.

Andrius Kavaliauskas

 

Andrius Kavaliauskas, VD och delägare på LAN Bygg, kom i kontakt med oss på Trinax 2020 när han var på jakt efter en lösning för att följa upp i sina många projekt. Dittills hade kalkylark och en app för tidrapportering varit verktygen han förlitat sig på, men han kände att det var dags att effektivisera.

Idag är Trinax Tid & Projekt aldrig längre bort än armen når för gänget på LAN Bygg. Andrius, som projektleder och sköter all administration, gör det mesta från kontoret vid hamnen i Hunnebostrand.

”Jag lägger mycket mindre tid på administration nu. Jag gör allt själv, det hade jag inte fixat utan Trinax, inte för 20 pers. Vi har sparat minst en heltid på bara kontorsarbete. Dessutom kan jag lägga mer tid ute på våra byggen, och ändå hinna med.”

LAN Bygg verkar i ett stort geografiskt område, från Göteborg i söder, via Mellerud i öst, till Strömstad i norr. Med många timmar på vägarna och kollegor utstationerade vitt och brett, har Trinax Tid & Projekt fungerat som en gemensam hubb, där planering och information samlas med rapportering och arbetsordrar.

”Snickarna tidrapporterar och hänger med i planeringen i sina mobiler ute på bygget. De tycker att det är lätt och jag slipper påminna om grejer, det underlättar för oss alla.”

Idag testkör de dessutom Trinax Körjournal i en av deras bilar. Tanken är att med en integration mellan körjournalen och Trinax Tid & Projekt samla alla enheter i samma verktyg, från timmar och löpmeter till mil.

Det är inte bara på kartan LAN Bygg jobbar utbrett, även karaktären på jobben varierar från smått till stort; trappor och kök till totalrenoveringar och nybyggnationer. En mix som faller Andrius i smaken, men den absoluta favoriten är den gemensamma nämnaren – resultatet.

”Vi gör ju det mesta inom bygg och allt är kul, men det roligaste jag vet är när sista finishen är klar, oavsett vad det är för jobb, och vi får träffa en nöjd kund. Det slår allt.”

LAN Bygg har, sedan de skaffade Trinax Tid & Projekt, gått från 11 till 24 anställda och ökat sin omsättning med 101%. Vad framtiden har i bakfickan lämnar Andrius osagt, men han knyter ihop säcken med ett leende.

”Vi kanske växer ännu mer för att vi har en så bra app?”

 


 

Är du nyfiken på produkterna som gjort skillnad för LAN Bygg? Läs mer om Trinax Tid & Projekt och Trinax Körjournal och tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer.

 

Tillbaka