Ensar Omerbasic

Ensar Omerbasic

Utvecklare / Support

0520-20 52 30
ensar.omerbasic@trinax.se

Ensar är den nyfikna och ambitiösa utvecklaren vars främsta styrkor ligger i sin kreativitet kring problemlösning. Han upplever sin tidigare praktik på Trinax som väldigt lärorik och ser fram emot att ta ytterligare kliv framöver. På fritiden tycker han om att läsa, men datorspel ligger allra varmast om hjärtat.

Hej och välkommen tillbaka Ensar! Du har ju praktiserat hos oss tidigare. Kan du berätta lite om din utbildning?
Hej! Tack så hemskt mycket! Min tidigare utbildning var på Medieinstitutet, och var en 2-årig yrkeshögskoleutbildning som rörde sig kring webbutveckling inriktat mot e-handel med fokus på back-end.

Vad fick dig att vilja fortsätta arbeta på just Trinax?
Det som fick mig att vilja fortsätta arbeta här efter praktiken var att under praktikens gång så fick jag utvecklas väldigt mycket som programmerare, och tror att vid fortsatt arbete på Trinax har mycket rum till att växa mer.

Vilka lärdomar tar du med dig från praktiken?
Jag lärde mig så otroligt mycket under praktikens gång att det är svårt att nämna något specifikt. Kanske att praktiken gav mig förståelse för varför objektorienterad programmering är viktigt, vilket var svår för mig att se syftet på under utbildningens gång trots att det styrktes av professorerna då skalan på projekten var så pass mycket mindre än vad de är här på Trinax.

Vilka är dina främsta styrkor som utvecklare?
Jag skulle vilja säga att min kreativitet kring problemlösning är en av mina främsta styrkor. Även min nyfikenhet är någonting som är en styrka för mig.

Har du några fritidsintressen vid sidan om programmering?
Jag har spelat datorspel nästan så länge jag kan minnas, det har varit min huvudsakliga hobby hur länge som helst, mer än det gillar jag även att läsa väldigt mycket. Jag har även nyligen börjat träna igen efter många års uppehåll.  

Några snabba korta

Idrott eller E-sport?
E-sport om jag måste välja, är inte särskilt idrottsintresserad, kollar egentligen på bägge främst när det är större mästerskap som utspelas.

”Light Mode” eller ”Dark Mode”?
Dark!

Musik eller ljudlöst vid programmering?
Gillar att variera, gärna ljudböcker och poddar iblandat.

Läsk eller energidryck?
Ingen preferens, föredrar Loka framför någon av dessa.