Mathias Lindell

Mathias Lindell

Affärsutvecklingschef

0520-20 52 15
mathias.lindell@trinax.se

Mathias är affärsutvecklingschefen med stark framåtanda och lång erfarenhet av att driva bolag. Han har en förmåga att förenkla komplicerade saker och på olika sätt skapa värde för både oss och våra kunder. Vid sidan om arbetet finns ett intresse för både sport, gastronomi och diverse samlingar.

Välkommen till oss Mathias! Kan du berätta lite om vad du har jobbat med tidigare?
Mitt senaste arbete var på Hogia Terminal Systems i Stenungsund, ett bolag som levererar systemlösningar till hamnar och tågterminaler både nationellt och internationellt. Under min tid på Hogia har jag arbetat med allt möjligt från försäljning, driftsättning, leverans och kundvård men de närmsta åren har jag varit Bolagschef och haft ansvaret för att driva verksamheten framåt på en tillväxtresa.

Det sägs att du är bekant med Fredrik sedan innan. Stämmer detta?
Vi har insett att vi har många knytpunkter via gemensamma vänner och våra ungdomliga tvivelaktiga fotbollskarriärer. Så egentligen kanske vi borde vara ännu mer bekanta än vad vi är. Men vi är båda i grunden väldigt intresserade av system- och verksamhetsutveckling och gillar att äta lunch, på den vägen är det.

Du tar dig an en ny funktion hos oss. Kan du beskriva din roll som affärsutvecklingschef?
Jag kommer att arbeta brett och på olika sätt försöka skapa värde för våra kunder och oss på Trinax som organisation. Jag hoppas kunna bidra med all min tidigare erfarenhet kring att driva bolag för att hjälpa Trinax att bli ännu starkare.

Kan du nämna en stark yrkesmässig respektive personlig egenskap hos dig?
Jag är driven och gillar att förenkla saker som går att förenkla.

Har privat väldigt lätt för att snöa in på saker vilket till min frus förtret yttrar sig diverse spontana inköp. Bl.a. vin- och cigarrsamlingar, mountainbike-åkning samt tränings- och köksredskap. Jag väljer dock att se det som en styrka.

Hur spenderar du helst en ledig dag från jobbet?
Tillsammans med familj och vänner. Med bra mat och dryck utan några måsten.

Några snabba korta:

Morgonpigg eller nattuggla?
Hade gärna varit morgonpigg, men det är alldeles för många meningslösa saker som blir intressanta att läsa eller titta på när barnen har lagt sig så jag måste svara nattuggla.

Sport eller TV-serier?
Tittar gärna på en fotbollsmatch på paddan samtidigt som jag plöjer TV-serier på TV’n.

Hemmakväll eller utekväll?
Hemmakväll!

Sommarvärme eller vinterkyla?
Helt klart sommarvärme!