Tidrapportering är så mycket mer än bara närvaro och frånvaro. Det är tidsåtgång för enskilda moment och hela projekt. Det är material och artiklar som används och det är verktyg och maskiner som slits. Att rapportera tid och material är att ha koll. Och har du koll, då får du rätt betalt. Vi skulle kunna säga att tid faktiskt är pengar.

Har du glömt att rapportera tid?

Att inte tidrapportera alls medför en mängd problem. När du inte har koll på dina anställdas närvaro och frånvaro, eller vet hur mycket tid som spenderats på moment och hela projekt, står du handfallen när det är dags för löner och fakturering.

Det tar inte bara mer tid att komma i mål, risken är stor att du också missar timmar och material som ska faktureras. Vet du inte heller hur lång tid olika moment tar blir det svårt att planera framtida projekt.

Tidrapportering på papper är bättre än ingen tidrapportering, men det blir snabbt en tids- och tålamodskrävande uppgift för alla inblandade. Papper har av någon oförklarlig anledning förmågan att få fötter och hamna på villovägar någon gång mellan mötet med pennan och dagen för inlämning.

De papper som ändå når hela vägen fram till lyckosten som ska färdigställa underlag ska tydas, härledas och hamna på rätt ställe. Ett klassiskt recept på övertid och huvudvärk.

Pappershög

Digital tidrapportering

Det är tydligt att det finns tid att spara när det kommer till tidrapportering. Kanske det bästa sättet att göra det på är att sköta rapporteringen digitalt.

Låt dina anställda rapportera arbetstid och material, direkt mot moment och projekt, var de än är. De slipper ha tider i huvudet och papperslappar i bilen, och du får full kontroll på dina resurser i realtid.

Tidrapportering i Trinax Tid & Projekt

I Trinax Tid & Projekt är det vansinnigt enkelt att rapportera in tid och material, var som helst och när som helst, från telefonen på bygget eller datorn på kontoret.

Boka demo

 

Rapportera tid

Du och dina anställda kan rapportera olika typer av tid – som arbetstid, frånvaro, ledighet och övertid – direkt mot moment och projekt i verktyget. Du får en tydlig överblick över hur projekten fortlöper och var det finns rum för förbättringar.

Val av arbetstyp

Rapportera brädor Rapportera skruv Rapportera spik

Rapportera material

Lika intressant som tid är givetvis material och artiklar som förbrukas. Hur många reglar gick det åt? Vilka strömbrytare användes? Att på rutin rapportera allt material ger dig många fördelar, från kunskap inför kommande projekt till korrekta fakturaunderlag på nolltid.

Attestering

Så snart en anställd har rapporterat färdigt för dagen, jobbet eller projektet, har du möjlighet att attestera dennes tidrapport. Du kan givetvis granska och ändra om det behövs, men hela processen är klar på någon minut. Resultatet? Färdiga löneunderlag i ett nafs!

Attestera tid

Spara tidrapport

Alltid nära till hands

Med Trinax Tid & Projekt i mobilen slipper du ytterligare en app som tar plats och ska uppdateras i tid och otid. Det räcker att du har tillgång till internet och några sekunder över så kan du sköta dagens tidrapportering med ett par klick.

Utläggshantering

Har du någon gång gjort ett utlägg vet du att det kan vara rätt stökigt. I Trinax Tid & Projekt däremot är det lekande lätt. Du bifogar bara ett foto på kvittot, väljer utläggstyp och projekt. Vår kvittotolk hjälper dig sedan att fylla i informationen och du behöver bara kontrollera att allt stämmer. Lätt som ett utlägg!

Kvittotolk

Integrationer

Redo för nästa steg

När allt är rapporterat och klart är du redo för löneutbetalningar och fakturering på ett kick. Tar du dessutom hjälp av en integration till ditt löne- eller bokföringssystem är du inte många klick från att stänga månaden.

Spara mer tid med våra tillval

Med Trinax Tid & Projekt kan du göra mycket mer än att tidrapportera. Du kan dessutom finslipa verktyget efter ditt företags behov med hjälp av våra tillval. Ta en titt på sidan där vi samlat dem alla.

Paket & priser